Profiel

Deze introductie tekst staat bij o.a. Speakers Academy:
Tjerk Feitsma is als visionair innovator van positieve daadkracht berucht als onverbeterlijk ambitieuze ‘wereldredder’. Geboren met een diep verlangen om mensen te verleiden tot het doen van goede en groene daden, stapte hij in 2008 uit de wetenschap om het prijswinnende Actieplatform deWereldRedden.nl op te richten.

Met ruim 100 video’s en instructies over hoe je goede daden moet doen, bij elkaar 1 miljoen gezien, richtte hij in 2010 ‘Terra Futura’ op. Met deze broedplaats voor wereldredders creëerde hij ruimte voor 66 projecten waarbij 300 jongeren, projectleden, vrijwilligers en studenten part-time sleutelden aan hun tools, tours & tech voor positieve actie. Met ‘Tourist Save The World’ nam hij honderden mensen door de stad aan de hand om met hen aan de lopende band positieve acties voor de wereld neer te zetten.

Dagelijks bedenkt hij nieuwe manieren om van ‘goed doen’ iets leuks te maken en zet dat concreet in de wereld om anderen te verleiden tot…. die ene goede daad extra. Want dat, zo zegt hij dan, smaakt naar meer. En meer is een goed begin voor een betere wereld.