Helden van de Overheid

Helden van de overheid is een missie van drietal die de mogelijkheid voor ambtenaren om mentale support te krijgen willen vergroten. Middels dit aanbod realiseren we supportgroepen, gezamenlijke activiteiten en deelcirkels voor ‘de helden van de overheid’. Dit zijn de ambtenaren op de eerste lijn, die gezien en ongezien in de bres springen voor burgers, zoals; brandweermensen, politieagenten, baliemedewerkers.

Gemotiveerd en gedreven door terugkerende geluiden uit het werkveld, is het onze missie op maat gemaakte support, kameraadschap en kennis/tools te bieden. Het bieden van support en tools doen wij in een compact format, met het doel om stress en trauma preventief het hoofd te bieden en verwerking vroegtijdig te ondersteunen.

Helden van de Overheid heeft gedurende 2021 en 2022 veelvoudige overleggen gehad met en rondom de brandweer Amsterdam, om te kijken naar plannen voor supportgroepen voor brandweermensen, deelcirkels & maandelijkse events rondom mentaal welzijn. Ook een opleiding voor brandweermensen om hun eigen supportgroepen te geven, zat in de mogelijkheden.

Op dit moment ondersteunen we alleen de voorbereiding van een enkele en verkorte supportgroep voor brandweermensen, gegeven door een brandweermens, die zonder experts of getrainde begeleiders plaats gaat vinden.

We zijn ook nog steeds beschikbaar voor andere overheidsonderdelen of afdelingen met ons aanbod.